skip to Main Content

A3 Siebeling – Training & Dienstverlening

A3 Siebeling – Training & Dienstverlening is de hoofdorganisatie van Paard & Veiligheid. A3 Siebeling is ruiter en instructrice in EHBO, Reanimatie en Traumatologie trainingen. Adrie Siebeling wil dat er in de paardensport meer aandacht komt voor veiligheid en het voorkomen van letsels. “Ik rijd zelf paard en vind het een prachtige sport, maar door mijn werk als ambulanceverpleegkundige ken ik ook de schaduwzijde. Negen van de tien keer gaat het goed, maar een paard is geen poesje. Je valt vaak van een behoorlijke hoogte en er komen regelmatig enorme krachten vrij, vergelijkbaar met een behoorlijk auto-ongeval wat kan leiden tot ernstige letsels.

Eén derde van de letsels ontstaan rondom het paard, ter voorkoming hiervan is meer bewustwording nodig. Bij EHBO, Reanimatie en Trauma-opleidingen is altijd de eerste vraag voor het verlenen van hulp: is het veilig? Met een paard in de buurt wat een vluchtdier is, is het inprincipe nooit veilig en soms kan het paard de situatie verergeren. Daarom is de eerste benadering bij letsel door paarden al heel anders!” A3 Siebeling is zeer professioneel en ervaren.

A3 Siebeling –
Training & Dienstverlening

Eerste hulp verlenen met een paard in de buurt, wat een vluchtdier is, is het in principe nooit veilig.

A3 Siebeling –
Training & Dienstverlening

Wij geven professionele reanimatie en AED trainingen speciaal toegepast op hippisch locaties. Bij u op stal maar wij kunnen ook voor een locatie zorgen.

Samen met Saskia en Anne twee bewegingstherapeuten die ook ruiter zijn geven we valtraining. In samenwerking met Horse Rescue Team verzorgen wij Bedrijfshulpverlening (BHV) op hippische locaties

Direct aanmelden voor een training?

Back To Top